Kapcsolat
+36 (1) 622 -4319 office@mffk.hu 1142 Budapest, Kassai u. 69 H-CS: 09:00-16:00 | P: 09:00-14:00
Kövessen minket:
Informatika Egyedi szoftver, webfelület tervezése, fejlesztése
h

Egyedi szoftver, webfelület tervezése, fejlesztése

Egyedi szoftver nem csak nagyvállalatoknak!

A leggyakoribb szoftveres témákba, mint például számlázó, vagy (Customer Relationship Management – CRM), vagy akár egy egészen komplett (Enterprise Resource Planning – ERP) rendszerről van szó, már számos kész, valamint egyedi igényeket is kiszolgáló úgynevezett „dobozos” megoldás közül választhatunk.

Az esetek jelentős részében, igénytől, valamint pénztárcától függően van választék bőségesen. Ezeknek a rendszereknek a nagy előnye, hogy rendkívül költséghatékonyan képesek bekerülni egy vállalkozás életébe. Ezáltal jelentősen segítve nem csupán az irodai munkát, hanem akár a távoli munkavégzést és az ellenőrzési folyamatokat webes elérés által, gyakorlatilag bárhonnan.

Egyedi szoftver, webfelület tervezése, fejlesztése

Felmerül a kérdés, ha nem is kerül sokba és jelentősen képesek a hatékonyságot növelni ezek a rendszerek, miért nem használja mindenki. Ennek több oka is lehet, nézzük az egyszerűbbet, mert nem érzi szükségesnek a cég mérete, vagy bevételei miatt, esetleg nem is tudja egy cégvezető, hogy mit nyerhet általuk. Azután, van egy összetettebb ok is, hogy annyira speciálisak az igények, vagy annyira egyedi, hogy nem lehet találni a piacon rá kész megoldást. Ezek azok az esetek, amiben igazán ki tud teljesedni egy informatikus szakember. Ahol olyan egyedi rendszer terveket kell megalkotni, majd megvalósítani, ami igazi kihívás szakmailag. Egy komplett struktúra kialakítása során nem csupán azokra a szempontokra kell odafigyelni, amit az ügyfél megfogalmaz, hanem azokra is, amiket nem. A végeredménynek képesnek kell lennie a megrendelő külső, vagy belső üzleti folyamataihoz, felhasználói szokásaihoz alkalmazkodni és funkcióiban, képesnek kell lennie hatékonyan támogatni az érintett területet.

Egyedi szoftver, webfelület készítés

Néhány példa, mely területeket érinthet az egyedi szoftver igény:

  • Adat, vagy dokumentumkezelés,
  • Munkaidő elszámolás, nyilvántartás,
  • Projekttervezés, vezetés,
  • Folyamattámogatás, (gyártás, ügyvitel)
  • Készlet, vagy erőforrás tervezés
  • Kereskedelem, logisztika

Optimalizálás, hatékonyság növelés

Ezeknek az igényeknek az alapja a legtöbb esetben a hatékonyság növelése, erőforrások optimalizálása és természetesen a gazdaságosabb működés megteremtése. Talán pont emiatt, egyre több cég ismeri fel az egyedi, cégre szabott szoftverfejlesztéseben rejlő lehetőségeket és kezd mérlegelni. Míg egy egyedi megoldás bekerülési költsége, lényegesen magasabb is egy dobozos megoldásnál, sok esetben nem igényel megalkuvásokat, fentarthatóbb és lényegesen nagyobb megtérüléssel lehet számolni. Főleg igaz ez azokban az esetekben, ahol valóban nagyon egyedi az igény, vagy speciális a terület. Egyedi megoldásokban akkor is gondolkodhatunk, ha már egy meglévő rendszerhez egy moduláris fejlesztésre van szükségünk. Ilyen esetekben célszerű az eredeti fejlesztőkkel kapcsolatba lépni és Tőlük kérni megoldást, de ha a feltételek adottak, külső cégtől is kérhetünk be ajánlatokat.

A mai felgyorsult világban egy vállalkozásnak annyi feladattal és nehézséggel kell szembe nézni nap, mint nap, hogy azon cégek, akik előre tekintenek és kellő potenciállal bírnak, mindenképpen nyitottnak kell lenniük a technológia és informatika fejlesztésére, hogy saját lehetőségeiket minél hatékonyabban kihasználhassák.

Érdekesnek találta a cikket?

Olvassa el a többi cikket is, vagy keressen fel minket!